ABD-Türkiye arasında Menbic görüşmesi ertelenebilir

ABD-Türkiye arasında Menbic görüşmesi ertelenebilir

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’yle 19 Mart tarihinde yapılacak Menbiç konulu toplantının ertelenebileceğini söyledi.

A+A-

Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, YPG’nin Türkiye nezaretinde Menbic’ten çekileceğini ve ellerindeki silahların da alınacağını söylemiş, YPG’nin çekilmesinden sonra kentin güvenliğinin de ABD ve Türkiye tarafından sağlanacağını eklemişti.

Bakan, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile 19 Mart’ta Washington’da yapılacak görüşmeyle Menbic’teki durumun netleşeceğini de sözlerine eklemişti ancak Çavuşoğlu’nun bu sözlerinden saatler sonra Tillerson görevden alınmıştı.

‘Aynı anlayışla çalışmak isteriz’

Rusya’da mevkidaşı Sergey Lavrov’la bir araya gelen Çavuşoğlu, ABD’yle 19 Mart tarihinde yapılacak toplantının ertelenebileceğini söyledi ve ekledi: “Yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile aynı anlayışla çalışmak isteriz.”

İki dışişleri bakanının yaptığı basın açıklamasında S-400’ler de gündeme geldi. Çavuşoğlu, “S-400’leri ne kadar çabuk alırsak o kadar iyi” ifadelerini kullanırken, “S-400’lerin teslimatını hızlandıracağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.