"ABD, Rusya’nın MİR ödeme sistemine dahil olan 5 Türk bankasını yakından inceleyecek"

"ABD, Rusya’nın MİR ödeme sistemine dahil olan 5 Türk bankasını yakından inceleyecek"

.

A+A-

Financial Times’a (FT) konuşan Amerikalı üst düzey yetkililer, Rusya’nın MİR ödeme sistemine dahil olan Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, DenizBank ve Halkbank’ın ABD tarafından yakından inceleneceğini söyledi. FT’ye göre AB Finansal Servis Komiseri Mairead McGuinness’in de yakın bir zamanda Rusya’ya yönelik yaptırımlar hakkında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Üst düzey ABD’li yetkililer Financial Times’a Rusya’nın MİR ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarına odaklanacaklarını ve bu bankaların Rusya’ya yönelik yaptırımları aşıp aşmadığı konusunda detaylı bir inceleme yapacaklarını açıkladı. FT haberinde MİR sistemine dahil olan bankaların Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, DenizBank ve Halkbank olduğunu belirtti. İş Bankası ve DenizBank, ABD’nin yaptırım listesine aldığı  kurumlarla para transferi yapmadıklarını belirtirken, diğer bankalar FT’nin sorularını yanıtsız bıraktı. Türk Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye’nin sadece BM destekli yaptırımları uygulayacağını söyledi, fakat ekledi: “Türkiye yaptırımlardan kaçmak için bir kanal olmayacak.”

Batılı yetkililer Rus banka ve kurumlarının MİR ödeme sistemini yaptırımları aşmak için kullanabileceği bir kanal olabileceğini düşünüyor ve bu durumu Türkiye’ye net bir şekilde anlatmayı amaçlıyor. Bu kapsamda FT AB Finansal Servis Komiseri Mairead McGuinness’in de Rusya’ya yönelik yaptırımlar hakkında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.