Abadi: Kürdistan ile Diyaloğa hazırız

Abadi: Kürdistan ile Diyaloğa hazırız

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Kurdistan ile hükümet düzeyinde diyaloğa geçemeye hazır olduklarını belirterek, “Hizmet sunmak için birilerinin bize baskı uygulamasına gerek yok” dedi.

A+A-

“Macron’a diyaloğa hazır olduğumuzu söyledim”

 

Erbil ile Bağdat arasında diyaloğun yapılmasına ilişkin ise Abadi şu ifadeleri kullandı:

 

“Diyaloğa hazırız. Ancak sonuca ulaşmamız için diyaloğun sağlam bir temelde yapılması gerekiyor. Tüm diyalogları kabul ediyorum. Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Emmanuel Macron ile de telefonla görüştük. Kendisine Paris’te de belirttiğim gibi; hükümet düzeyinde diyaloğa geçemeye hazır olduğumuzu söyledim. Bağdat’tan ve Erbil’den birer heyetle hükümet düzeyinde görüşmelere başlayabiliriz. Hizmet sunmamız için kimsenin bize baskı yapması gerekmiyor.”

 

Bağdat’ın diyaloğa hazır olduğunu açıklamasına rağmen neden halen Erbil ile diyaloğa geçmediği sorusuna ise Abadi şu yanıtı verdi:

 

“Sorunlarımız var. Bölgesel siyasi sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlarımıza yardım etmek için mekanizmanın tamamlanmasını istiyoruz. Diyaloğun bir kısmı bunun üzerine.”

 

Kürdistan Bölgesi’nin hava sahasının uçuşa açılmasına ilişkin ise Haydar Abadi, şunları söyledi:

 

“Havayolları kapalı değil, açıktır. Sadece uluslararası uçuşların Kürdistan Bölgesi’ne yapılmasına izin verilmiyor. Bu konu sıradan Kürt vatandaşları etkilemedi. Bağdat üzerinden yurt dışına seyahat edebilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.