8 yaşındaki çocuk istismara uğradı, annesi şikayetçi olmadı, mahkeme ‘iyi hal indirimi’ verdi

8 yaşındaki çocuk istismara uğradı, annesi şikayetçi olmadı, mahkeme ‘iyi hal indirimi’ verdi

Konya’da 8 yaşındaki kız çocuğu, uykusunda yanına gittiği kuzeni A.Y. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Annesi, A.Y.’den şikayetçi olmadı. Mahkeme ise A.Y.’ye verdiği 8 yıl hapis cezasında ‘iyi hal indirimi’ne giderek 4 yıl 5 aya indirdi.

A+A-

Konya’da 2016 yılında 8 yaşındaki bir kız çocuğu misafir olarak gittiği dayısının evinde gece uyuduğu sırada, uyurgezer olduğu için kalkıp, kuzeni A.Y.’nin yanına gitti.

O zaman 17 yaşında olan A.Y. adlı erkek, bu esnada kuzenine cinsel istismarda bulundu.

İstismardan 6 ay sonra çocuğun devamsızlığının artması üzerine öğretmeni, anne S.B.’yi aradı. S.B. çocuğunun kuzeni tarafından istismara maruz kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Bunun üzerine okul yönetimi durumu polise bildirdi.

Gözaltına alınan A.Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Rüya değil gerçekti’

Anne mahkemedeki ifadesinde istismarı kızının kendisine anlattığını ancak olaydan tam olarak bilgisi olmadığını ve A.Y.’den şikayetçi olmadığını kaydetti.

Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada pedagog eşliğinde ifadesi alınan çocuk ise o akşam haricinde de uyurgezerlik hali yaşadığını belirterek, “Bu olay rüya değil, gerçekte yaşandı” dedi.

Mahkemeden ‘iyi hal indirimi’

Mahkeme heyeti görülen karar duruşmasında suçlamayı reddeden A.Y.’ye ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 8 yıl hapis cezası verdi.

Heyet, A.Y.’nin olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu ve mahkemedeki ‘iyi halinden’ dolayı cezayı 4 yıl 5 aya indirdi.

A.Y., yerel mahkemenin verdiği karar, Yargıtay tarafından onanırsa tutuklanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.