7 ülkede uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonu: 37 kişi gözaltında

7 ülkede uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonu: 37 kişi gözaltında

.

A+A-

AB Polis Teşkilatı Europol'ün koordinasyonunda Hırvatistan, Slovenya, Bosna Hersek, Hollanda, İtalya, Belçika ve Almanya güvenlik güçlerinin katıldığı operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı'nın (Europol) koordinasyonunda yedi ülkenin güvenlik birimleri tarafından yürütülen operasyonda, Balkanlar'da uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapan şebekenin çökertildiği ve şebekeye mensup 37 kişinin yakalandığını açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına öre, Europol'den operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hırvatistan, Slovenya, Bosna Hersek, Hollanda, İtalya, Belçika ve Alman güvenlik birimlerinin katıldığı operasyonda, Batı Balkanlar'da uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı iddia edilen şebekenin çökertildiği belirtildi.

15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Europol'ün açıklamasında, söz konusu şebekenin üyesi 37 kişinin yakalandığı ve bunların 15'inin tutuklandığı belirtildi. Operasyonda 148 bin euro, 15 kilo uyuşturucu, 12 silah, çok sayıda mermi ve patlayıcı madde ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, yapılan aramalarda polis üniforması ve sahte kimliklerin bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, Bosna-Hersek vatandaşı olan şebeke liderinin İtalya'da kesinleşmiş 4 yıllık hapis cezası nedeniyle cezaevinde olduğu ve örgütün Avrupa'daki faaliyetlerini buradan yönettiği bilgisine yer verildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.