6 yaşındaki çocuğa istismar davası ertelendi

6 yaşındaki çocuğa istismar davası ertelendi

.

A+A-

Hiranur Vakfı'nda yaşanan ve 6 yaşındaki çocuğun imam nikahıyla 'evlendirilerek' istismar edilmesiyle ilgili dava 17 Temmuz'a ertelendi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesi ve H.K.G’nin cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davada bugün de karar çıkmadı. Dava, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek 17 Temmuz’a ertelendi.

İstanbul’da Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kadir İstekli, ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklu, anne Fatıma Gümüşel ise tutuksuz yargılanıyor.

SAVCI CEZA İSTEDİ 

30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verdi. 27 Şubat’ta görülen ikinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, 15 Aralık 2022’de tutuklanmıştı.

Öte yandan, duruşma öncesi birçok kadın örgütü ile siyasi parti temsilcisi adliye önünde toplanarak, istismarın cezasız kalmaması çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.