5 Güneyli Kürt partisi; 'Türkiye'yi durdurun'

5 Güneyli Kürt partisi; 'Türkiye'yi durdurun'

Güneyli 5 parti yaptıkları ortak açıklamada, “Türk ordusunun savaş uçakları bir kez daha Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğini ihlal etti” denildi.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluk (Komel) ve Kürdistan İslami Hareket (Bızutnewe) partilerinin parlamento grupları, Şengal'de düzenlenen bombardımanla ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Türk ordusunun savaş uçakları bir kez daha Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğini ihlal ederek, Peşmerge ve savaşçıların mevzilerinin yanı sıra halka ait alanları ve diğer bölgeleri bombaladı” denildi.

‘Uluslararası yasalara aykırı’

Bombardımanın “insanlık dışı” olarak nitelendirildiği açıklamada, “Türk ordusunu her türlü ölüm, tahribat ve gerginlikten sorumlu tutuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yazılı açıklamada, söz konusu saldırıların uluslararası yasalara aykırı olduğu belirtilerek, uluslararası toplumdan Türk ordusunu engellenmesi istendi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerden konuyla ilgili ciddi ve etkili bir tavır sergilemesi istenen açıklama şu ifadelere yer verildi: “Yaşanan bu felaket vesilesiyle Kürdistan Parlamentosu, bu konu başta olmak üzere Güney Kürdistan'ın maruz kaldığı diğer sorunlarda da halkın görüş ve tavrına tercüman olmalı.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.