”40 milyonluk Kürt halkını tehdit etmek kimsenin haddi değildir”

”40 milyonluk Kürt halkını tehdit etmek kimsenin haddi değildir”

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Bahçeli’nin açıklanmasına tepki gösterdiler.

A+A-

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir Bahçeli’nin Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bağımsızlık referandumu için “Savaş nedeni sayılmalıdır” açıklanmasına tepki gösterdiler.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik  twitter hesabında yayınladığı açıklamada; Referandumu 'savaş' sebebi gören Devlet Bahçeli,Enfal ve Halepçe soykırımlarına boyun eğmeyenlerin, bu tehditlere boyun eğeceğini mi sanıyor? dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Bahçeli’nin Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bağımsızlık referandumu için “Savaş nedeni sayılmalıdır” açıklamasını nasıl yorumlarsınız? Sorusuna, Osman Beydemir; “Bahçeli’nin çıkışı Erdoğan’nın çıkışından bağımsız değildir, Erdoğan’ın politikası Bahçeli’nin politikasından bağımsız değildir. Özeti şudur: Kürt düşmalığı. ‘Kürt, anasını görmesin’ politikası. Ve iki yıllık politikanın bu ülkeye faturası çok ağır olmuştur. 40 milyonluk Kürt halkını tehdit etmek hiç kimsenin hakkı değildir, hiç kimsenin haddi değildir.

Güney Kürdistan’da Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı en meşru, en demokratik  hakkıdır. Buna tehdit savurmak gayrimeşruluktur. Kimsenin hakkı ve haddi değildir. Aynı şey Rojava Kürdistan'ı için de geçerlidir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.