2 yıl geçti, 183 kişinin kim olduğu belirlenemedi!

2 yıl geçti, 183 kişinin kim olduğu belirlenemedi!

Cizre, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin ve Sur’daki operasyonlar sırasında öldürülen 183 kişi kimsesizler mezarlıklarına gömüldü.

A+A-

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, sokağa çıkma yasakları süresince Cizre, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin ve Sur’da yaşamını yitirenlerin birçoğunun kimsesizler mezarlığına defnedilmesine ilişkin Meclis’e araştırma önergesi sundu. Operasyonlar sırasında kendisinden haber alınamayan bir çok kişinin akıbeti de hala belli değil. En son iki gün önce Şırnak’ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sırasında ‘vahşet bodrumları’ diye adlandırılan bölgede, kimliği belli olmayan bir kişinin de cesedine ulaşıldı.

Operasyonlar sırasında öldürülen 183 kişinin kimsesizler mezarlığına gömüldüğü tespit edilmiş durumda. Bu konuyu daha önce birçok kez Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi veren HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, sadece Silopi, Cizre gibi ilçelerde en az 55 cenazenin kimsesizler mezarlığına defnedildiğini söyledi.

BEŞTAŞ’IN VERDİĞİ BİLGİLER

HDP’li Beştaş’ın Meclis’te verdiği araştırma önergesinde, Cizre’de 33 kişinin cenazesine ulaşılamadığı, Yüksekova’dan 45 kişinin Erzurum Kimsesizler Mezarlığı’na ve Nusaybin’de 59 kişinin ise farklı kimsesizler mezarlıklarına defnedildiği belirtildi. Ayrıca önergede Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşamını yitiren 220 kişiden 24’ünün kimsesizler mezarlığına defnedildiği bilgileri yer aldı. Bu sayılara göre Cizre ve Silopi’deki 55 kişiyle birlikte, kimsesizler mezarlıklarına 183 kişi defnedildi.gazeteduvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.