Zebari: Kürdistani bölgelerdeki saldırılar Kürt düşmanlığının göstergesi

Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgelerde Kürtlere yönelik terör eylemlerinin artmasının Kürt düşmanlığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

Haber Merkezi - Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgelerde Kürtlere yönelik terör eylemlerinin artmasının Kürt düşmanlığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

K24 televizyonunun canlı yayın konuğu olan Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Kürdistani bölgelerde bilinmeyen silahlı grupların Kürtlere saldırılar düzenlediklerini, ancak bunların kimler olursa olsun Kürt düşmanı olduklarını ve Kürtleri o bölgelerden sürmek istediklerini belirtti.

Daha önce de Baas rejiminin 30 yıl boyunca Kürtleri söz konusu bölgelerden çıkartılıp yerlerine yabancıların yerleştirildiğini vurgulayan Zebari, 2003 yılının ardından o bölgelerde durumun normalleşmeye başladığını ve yerlerinden edilmiş Kürtlerin evlerine dönmeye başladığını ifade etti.

Kürdistani bölgelerdeki Kürtlere düşmanlık yapıldığını belirten Zebari, DAİŞ’in söz konusu bölgelerdeki saldırılarından ötürü bilinmeyen silahlı güçlerin de Kürt köylerine saldırılarda bulunduğunu belirtti.

 

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var