Washington’dan Rojava’ya: Dostluk ve ilişkilerimiz devam edecek

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi William V. Roubeck, Rojava Kürtlerine yönelik yayımladığı bayram mesajında, Washington ile Rojava Özerk Yönetim arasındaki dostluk ve ilişkilerin devamına vurgu yaptı.

Haber Merkezi - William V. Roubeck, yayımladığı mesajda Rojava Kürtlerinin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Roubeck, “Suriye’deki Kürt dostlarıma: Ramazan Bayramınızı en içten ve güzel dileklerimle kutluyorum. Bütün yılınız binlerce kez hayır ve güzellik içinde geçsin. Önümüzdeki yılın Suriye’deki bütün bileşenler için barış ve istikrar getirmesini umut ediyorum” dedi.

Mesajının devamında, Kürtlerle dostluk ve yardımlaşmanın devamlılığına vurgu yapan Temsilci Roubeck, “Ortaklığın güçlendirilmesi ile bütün Suriyeliler için engelleri aşmayı ve daha iyi bir geleceğin temellerini atmayı başaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Eylül 2014 yılından itibaren IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon öncülüğünde Rojava Özerk Yönetimi’ne destek veriyor.

Rudaw

 

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor