Van İpekyolu'nda içme suyundan yüzlerce kişi zehirlendi

.

İpekyolu'nun Bayırlı Mahallesi’nde ishal, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle çocuklar dahil yüzlerce kişi hastanelere başvurdu. Zehirlenenler arasında yer alan Behice Abi, "Doktorlar sudan kaynaklandığını söyledi" dedi.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Bayırlı Mahallesi’nde son bir hafta içinde çoğu çocuk yüzlerce yurttaş yüksek ateş, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu.

İçme suyundan kaynaklı hastalandıklarını ifade eden yurttaşlar sorunu İpekyolu Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) iletti ancak  rağmen sonuç alamadılar. 

"Çamaşır suyu tadı var"

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Behice Abi, musluktan akan suyu içtikten sonra ishal, kusma ve ateşinin çıktığını söyledi. 

Hastaneye giden Abi, "Doktorlar sudan kaynaklandığını söyledi. Belediyeye haber verdik, test aldılar ama bizimle sonucunu paylaşmıyorlar. Sanki suyun içine çamaşır suyu dökmüşler, öyle bir tadı ve kokusu var” dedi.

"Belediye gelip bakıp gidiyor"

Hülya Bor da çocuklarının musluktan akan suyu içtikten sonra hastalandığını belirtti ve ekledi: “İki gündür belediyeyi arıyorum, geliyorlar bakıyorlar sonra gidiyorlar. Geri dönüş yapmıyorlar. Ya dışarıdan su satın alıyoruz ya da arıtma suyu kullanıyoruz. Bize geri dönüş yapılmasını suyu temizlemelerini istiyoruz. Çoluk çocuk sudan zehirleniyor."

"Ellerim yüzüm kızardı"

"Musluk suyunun ellerinde ve yüzünde kızarıklıklara neden olduğunu" dile getiren Nadide Sezek de şunları söyledi: “Abdest aldım yüzüm kızardı. Su içtim rahatsızlandım. Mahalledeki tüm çocuklar hastalandı. Kaç gündür hazır su alıyoruz. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Kurdistan Haberleri

Mazlum Abdi Avrupa Turuna Çıkıyor
Başkan Barzani, Trump’ın Özel Temsilcisi Barrack’ı Erbil’de Kabul Etti
Neçirvan Barzani ile Mazlum Abdi, Suriye'deki Kürtlerin durumunu görüştü
Neçirvan Barzani, Mazlum Abdi ve Tom Barrack'tan ortak mesaj:
Neçirvan Barzani–Tom Barrack görüşmesinin ayrıntıları paylaşıldı