Urfa'da çocuğa istismar iddiası: Suriyelilerin işyerleri taşlandı

.

Urfa Bozova'da 10 yaşındaki bir çocuğun istismara uğradığı öne sürüldü, yüzlerce kişi sokağa çıktı. Kalabalık Kaymakamlık önünde toplandı, Suriyelilere ait dükkanların camları kırıldı.

Urfa'nın Bozova ilçesinde 10 yaşındaki oğlan çocuğunun istismara uğradığı öne sürüldü. Bu iddianın ardından Kaymakamlık önünde toplanan kalabalıktan bazı kişiler Suriyeli mültecilerin işyerlerini hedef aldı.

Bazı işyerlerinin camları kırılırken polis ve jandarma kaymakamlık binası ile ilçe genelinde yoğun önlem aldı. Bozova belediye başkanı Suphi Aksoy kalabalığa sağduyu çağrısında bulunarak sakin olmalarını istedi. İlçede gerginlik sürüyor.

Öte yandan DHA'nın aktardığına göre ilçede bir fırında çalışan şüpheli F.K., polise teslim edildi. Emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan F.K., tutuklandı.

Kaymakamlık önünde oturma eylemi yapan grubun dağılmaması üzerine polis kalabalığa tazyikli su ve biber gazı sıktı. 

Kurdistan Haberleri

BM ve Dünya Devletleri'ni İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Gereklerini Yerine Getirmeye Çağırıyoruz!
PWK Batman il yönetimi Kadraj Dergisini ziyaret etti
Türkiye'de evrensel insan hakları 77. yılında ne durumda?
Uluslararası kriz uzmanı: Sezar Yasası ancak Şam’ın sekiz şartı yerine getirmesiyle kaldırılabilir
ABD Kongre üyesi: Irak, milislerin Kurdistan Bölgesi'ne saldırmasına izin vermemeli