UNAMI: Kürdistan Parlamento seçim tarihini olumlu karşılıyoruz

.

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI), Kürdistan Parlamento seçimlerinin yeni tarihini memnuniyetle karşılayarak, sürecin kapsamlı, özgür ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaya hazır olduğunu teyit etti.

UNAMI, sosyal medya platformu “X” üzerinden yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından belirlenen yani ve son seçim tarihi olan 20 Ekim 2024’ü memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

UNAMI, BM Güvenlik Konseyi Kararı uyarınca Kürdistan Bölgesi'nde kadınların ve diğer tüm bileşenlerin katılımıyla özgür ve adil seçimlerin yapılmasını sağlamak amacıyla Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ve diğer ilgili tüm kurumlarla çalışmaya hazır olduğunu yineledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, bugün (26 Haziran 2024) düzenlenen basın toplantısında Kürdistan Parlamento seçimlerinin 20 Ekim 2024'te yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Parlamento seçimlerinin 20 Ekim 2024’te yapılması yönündeki kararnameyi imzaladığını belirten Şahab, "2005 tarihli 1 sayılı Kürdistan Bölgesi Başkanlık Kanunu'nun 10'uncu maddesinin ikinci fıkrası gereğince Neçirvan Barzani, parlamento seçimlerinin 20 Ekim 2024 tarihinde yapılmasına karar verdi." diye konuştu.

Kararnamenin bugün itibariyle yürürlüğe gireceğini kaydeden Sözcü Şahab, "İlgili taraflar, bu kararnamenin uygulanması için Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ile iş birliği ve gerekli çalışmaları yapmakla yükümlü olacak." ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI