Türkmen Cephesi’nin eski yetkilisi patlamada hayatını kaybetti

.

Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi Eski Başkanı Ahmet Tahir İsmail, Kerkük’te aracında meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybetti.

Türkmen Cephesi, Ahmet Tahir’e suikast düzenlendiğini öne sürerken olayın faillerinin yakalanmasını talep etti.

Tahir İsmail’in ölümüne ek olarak evinde iki aracın daha yakıldığı belirtiliyor.

Irak Türkmen Cephesi yaptığı açıklamada, Ahmed Tahir'in arabasına el yapımı patlayıcı yerleştirilerek öldürüldüğünü söyleyerek güvenliğin sağlanması için çabaların artırılmasını talep etti.

Olaya dair soruşturma başlatan Kerkük’teki güvenlik güçleri, olayın araçta meydana gelen gaz patlaması sonucunda yaşandığını belirtti.

Türkmen Cephesi Söcüsü Muhammed Semin ise “Olayın bombalı bir terör eylemi olduğunu ve detayların cenaze töreninden sonra açıklanacağını” ifade etti.

Kurdistan Haberleri

.
Başkan Barzani’den FIFA ödülü alan Zaho taraftarına tebrik mesajı
Gazze’ye istikrar gücü planı: Türkiye’nin toplantıya davet edilmediği iddiası
Diyarbakır Cezaevi tanıklıkları beyaz perdeye taşınıyor
Şii lider Kürt çiftçiler için devrede: ‘Arapların sözleşmeleri durduruluyor’