Türkler, İdlib için destek vermiyor

Türkler, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik yaptığı Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Hareketine verdiği desteği İdlib için göstermiyor.

Haber Merkezi - Metropoll Araştırma Şirketi, 'Türkiye'nin Nabzı Ayın 5 Rakamı' isimli aylık çalışmasını yayınladı. Şubat ayına yönelik araştırmada, Türk yurttaşlar Suriye'ye yönelik Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Hareketine verdiği desteği İdlib için göstermiyor.

Araştırma şirketi katılımcılara, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib’de bulunması Türkiye için bir gereklilik midir?" sorusunu sordu. Şubat ayı araştırmasına göre yurttaşlar, %48,8’lik bir kesim Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor. Askeri olarak İdlib’de bulunulması gerektiğini düşünenler ise toplam seçmenin %31’ine tekabül ediyor.

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor