Türkiye Süleymaniye’ye uçuş yasağını uzattı

.

Türkiye, Süleymaniye Uluslararası Havalimanına yönelik uçak seferlerini askıya alma süresini 22 Haziran 2024 tarihine kadar uzattı.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Hendıren Hiwa, söz konusu karara ilişkin konuştu.

Hendıren Hiwa, Süleymaniye Uluslararası Havalimanına yapılacak uçuşlarda Türk hava sahasının kapatılması kararını 22 Haziran 2024’e kadar uzattığını bildirdi.

Ne olmuştu?

Eski Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, geçtiğimiz nisan ayında, Türk hava sahasının, Süleymaniye Uluslararası Havalimanını iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatıldığını açıklamıştı.

"Söz konusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır.” diyen Bilgiç, “İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir." ifadesini kullanmıştı.

Kurdistan Haberleri

Fuad Hüseyin: KDP Irak Cumhurbaşkanlığı makamı talebinde ısrar ediyor
Fransa Dışişleri: Rojava ile Suriye arasındaki diyaloğu kolaylaştırmaya çalışıyoruz
Kürt siyasetçi: Kürt meselesi çözülmeden Suriye’de istikrar mümkün değil
İddia: ABD, Sezar’ı kaldırma kararını DSG anlaşmasına bağladı
DSG’den Şam’a: Rojava’ya yönelik kışkırtmaya izin vermeyiz