Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı, Melâyê Cizîrî ve Feqîyê Teyran’ın “Divan”larını HDP’li vekillere verdi

.

 Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Melâyê Cizîrî’nin ve Feqîyê Teyran’ın “Divan” adlı eserlerini HDP’li vekillere verdi.

Edinilen bilgilere göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda süren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde HDP’li milletvekilleri, Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlığı döneminde kütüphanelerde bulunan Kürtçe kitapları toplattığını ve Kürtçe kitapların basımını yaptırmadığını iddia etti.

Bunun üzerine Bakan Ersoy, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından basımı yapılan Kürtçe kitaplar Molla Ahmed-i Ceziri (Melâyê Cizîrî) Divanı ve Faki-yi Teyran Divanı kitaplarını HDP’li vekillere verdi.

HDP'li Dersim Dağ Komisyon'da yaptığı konuşmada, Kültür Bakanlığı'nın yayımladığı kitapçıklarda tek dilliliğin esas alındığını belirtti. Dağ'ın ayrıca "Kürt illeri" ifadesine AKP'li vekiller tepki göstererek bunun hukuka aykırı olduğunu belirttiler.

Siyaset Haberleri

Kamal Soleimani: Kıro'nun Türk Cumhuriyeti'ni Demokratikleştirme Misyonu
Başkan Barzani, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi İnan’ı kabul etti
İsrail basını: Mossad, Hamas ve Hizbullah silahlarını İran’daki Kürt gruplara verdi
Peşmerge Bakanlığı’ndan koalisyon güçlerine 'yeni anlaşma' çağrısı
İran, ABD ablukasını aşmak için Irak’ın Umm Kasr limanına yöneldi