Türkiye: Bekçiler zor ve silah kullanma yetkisine sahip olacak

TBMM Genel Kurulu'nda, kabul edilen Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'ne göre, çarşı ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip olacak.

Haber Merkezi - TBMM Genel Kurulu'nda, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'nin 2 maddesi daha kabul edildi. Böylece teklifin birinci bölümünde yer alan 9 madde kabul edilmiş oldu.

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, çarşı ve mahalle bekçileri, suç işlenirken veya işlendikten sonra, henüz izleri meydandayken; şüphelileri yakalamak, yakaladıkları şüphelilerin kendilerine veya başkalarına zarar vermelerini engelleyici tedbirleri almak, suç delillerinin kaybolmaması veya bozulmaması için gerekli muhafaza tedbirlerini almak, varsa olayın tanıklarının kimlik ve adres bilgilerini tespit ederek genel kolluk birimlerine bildirmekle görevli ve yetkili olacak.

Kabul edilen 2 madde

Bekçiler, haklarında tutuklama veya yakalama kararı çıkarılmış kişileri gördükleri takdirde yakalayacak ve bağlı bulunduğu genel kolluk kuvvetlerine teslim edecek.

Çarşı ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip olacak.

 

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor