Türk ordusu bombaladı: Amedi'ye bağlı köyde yangın çıktı

.

Duhok ilinin sınır bölgelerine yönelik Türk ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarının, Amedi sınırındaki Goherzi köyü çevresinde yangına yol açması, çevreyi ve bölge sakinlerinin hayatını tehlikeye attı.

Bölge sakinlerinden edindiğimiz bilgilere göre Türk savaş uçaklarının bugün Amedi ilçesi sınır bölgelerinde birçok noktayı bombalaması sonucu Nıhêli’nin Goherzi köyü çevresinde yangın çıktı. Yangın, geniş bir otluk alanı etkisi altına aldı.

Bombardımanların devam edeceği endişesiyle, kurtarma ve sivil savunma ekipleri olay yerine en kısa sürede ulaşıp yangınlara gerektiği gibi müdahale edemiyor.

Türk ordusu, PKK’nin varlığını gerekçe göstererek Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerine aralıklarla bombardımanlar gerçekleştiriyor. Bunun sonucunda çok sayıda köy boşaltıldı ve geride kalanlar bombalama korkusuyla tarla ve bahçelerine gitmeye cesaret edemiyor.

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor