TSK, PKK’ye karşı ‘Pençe-3' harekâtını başlattı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Sinaht ve Haftanin bölgesinde “Pençe-3” adıyla yeni bir operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Sinaht ve Haftanin bölgesinde “Pençe-3” adıyla yeni bir operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Hakurk’ta PKK’ye yönelik Pençe-2 operasyonu devam ederken Türkiye Milli Savunma Bakanlığı bu sabah Sibaht ve Haftani’nde “Pençe-3” ismi ile yeni bir operasyon başlattığını açıkladı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 

"Pençe-3 Operasyonu 23 Ağustos 2019 tarihinde başlamıştır. Operasyon, hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek maksadıyla icra edilmektedir.

 

Operasyon, Hava Kuvvetleri uçakları, Kara Havacılık unsurları, SİHA/İHA ve Fırtına obüsleri ile desteklenmektedir. Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor