Trump'tan Türkiye'ye 3 seçenek

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı hakkında yine Twitter'dan bir açıklama yaptı.

 

Haber Merkezi- ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı hakkında yeni bir açıklama yaptı. “3 seçenekten birine sahibiz,” diyen ABD başkanı bu seçenekleri şöyle sıraladı:

“Binlerce birlik gönder ve askeri olarak kazan.”

“Türkiye’yi çok sert finansal yaptırımlarla vur.”

“Türkiye ve Kürtler’in anlaşması için aracı ol.”

Trump ayrıca, IŞİD’i yüzde 100 mağlup ettiklerini belirterek Türkiye’nin harekat düzenlediği bölgede hiçbir askeri güçlerinin olmadığını söyledi. ABD Başkanı, “Şimdi Türkiye Kürtlere saldırıyor, ki onlar 200 yıldır birbirleriyle kavgalılar,” ifadelerini kullandı.

 ‘YAKINDAN İZLİYORUM’

Bazıları bizim bölgeye binlerce asker gönderip en baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. Türkiye bir NATO üyesi. Diğerleri de ‘DIŞARIDA KAL’, bırak Kürtler (bizim mali yardımımızla bile olsa) kendi savaşlarını versin diyor. Ben, eğer kurallara uymazsa, Türkiye’yi mali açıdan ve yaptırımlarla çok sert vuralım diyorum! Yakından izliyorum.”

 

Siyaset Haberleri

Kemal Tolan ile Söyleşi: Êzidîliği Doğrudan Kaynağından Dinlemek -I-
Mitsotakis'ten Erdoğan'a: İttifak oluşturabiliriz
Mela Bahtiyar: Başkan Barzani, Kürt milletinin Lideridir
Irak'a nakledilen IŞİD'liler arasında 160 Türk vatandaşı
Başkan Barzani ve Bafıl Talabani ile görüştü: Cumhurbaşkanlığı ve Kabine Masada