Trump’ta bugün: Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptırım kararnamesi imzaladı

Trump, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (ICC) yaptırım içeren bir kararname imzaladı. ICC'yi "Amerika ve yakın müttefiki İsrail'i hedef alan gayrimeşru ve temelsiz eylemlerle" suçlayan Trump’ın imzaladığı kararname ABD vatandaşları veya müttefikleri hakkınd

Yaptırım kararı, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin geçen yıl (ICC), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, eski İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Hamas lideri Muhammed Deyf hakkında tutuklama emri çıkarmasına dayanıyor.

Demokrat Senatörler geçen hafta ICC’ye yaptırım öngören bir teklifi reddetmişti.

Trump ilk başkanlık döneminde de ICC’ye yönelik yaptırım kararı almıştı. 2020’nin Temmuz ayında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Afganistan’da ABD güçlerinin savaş suçu işleyip işlemediğini soruşturmasının ardından yaptırım uygulanmıştı.

Trump yönetimi o dönem ICC’yi, ABD’nin milli egemenliğini ihlal etmekle suçlamış, ICC’ye bu soruşturmada destek verecek herkesi de “yaptırım riski almakla” tehdit etmişti.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri