Time Dergisi, Diyarbakır’ı dünyadaki ilk 100 yer arasında gösterdi

.

Dünyaca ünlü Amerikan Time dergisi, dünyada gezilecek ve görülecek en güzel 100 yer arasında Diyarbakır’ı gösterdi.

Time Dergisi, "dünyanın en harika yerleri" özel sayısını çıkardı. Dergide, dünya çapında ziyaret edilmesi gereken destinasyona sahip 100 yer listelendi.

Listede gidilmesi gereken yerler kategorisinde Türkiye’den iki yer ilk 100’e girdi. Biri Diyarbakır Ekspresi, diğeri de İstanbul'daki Zeyrek Çinili Hamamı.

Dergi, Turistik Diyarbakır Ekspresi ile seyahat önerisi yaparak, kentin binlerce yıllık tarihine vurgu yaptı.

Time Dergisi haberinde Diyarbakır Ekspresi için şu ifadelere yer verdi:

“Yolcuları uçsuz bucaksız Anadolu bozkırlarından ve Türkiye'nin doğu dağlarından medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzey ovalarına taşıyor. Hükümetin işlettiği Devlet Demiryolları tarafından Nisan ayında açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan güneydoğudaki Diyarbakır'a kadar 653 mil boyunca rayları sürüyor. 4. yüzyılda inşa edilmiş etkileyici siyah bazalt duvarlarla çevrili olan Diyarbakır'ın tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor.”

Kurdistan Haberleri

Şoreş İsmail: Peşmerge artık birleşik ve profesyonel bir ordu
Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı: Peşmerge Bakanlığı dışındaki her güç milistir
Fransa ve İngiltere'den Suudi Arabistan'a askeri destek
Kürdistan ulusal ordusu kuruldu
Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı