'Taliban Afgan sanatçıyla önce çay içti sonra da infaz etti'

.

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban üyelerinin sivillere yönelik infazları sürüyor. 

Şeriat yönetimine geçen Taliban, kadın gazeteci, şarkıcı, yönetmen, çevirmen ve ABD ile çalışan isimleri ev baskınları ile infaz ederken, son olarak halk sanatçısı Fawad Andarabi'yi başından vurarak öldürdü. 

AP'nin haberine göre, İslam'da müziğin yasak olduğunu öne süren Taliban üyeleri, önce Andarabi'nin evine giderek onunla çay içti, ardından da başına ateş ederek Andarabi'yi katletti.

Eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi de sanatçının öldürüldüğünü doğrulayan bir tweet attı. Mesud, ''Fawad vahşice öldürüldü'' dedi.

Fawad'ın oğlu Jawad, adını aldığı Andarabi Vadisi'ndeki cinayet hakkında ''Çiftlikte onu başından vurdular'' dedi.

Aile üyeleri, Andarabi'nin çay ikram ettiği Taliban üyeleri tarafından vurulduğunu açıkladı.

Ortadoğu Haberleri

Irak hükümetinden Şengal için 6 yıllık yeniden imar planı
Mesrur Barzani’den Eylül Devrimi mesajı: Kürt taraflara birlik çağrısı
Kerkük İl Meclisi’nde komisyonlar yeniden dağıtıldı: KDP’ye iki başkanlık
G20'de Rusya krizi: Avrupalılardan aile fotoğrafı resti
Prof. Dr. Abdullah Kıran’dan DEM Parti’ye: Kürtçe Yok, Haklar Yok, Gündemde ‘Sümer ve Erkeği Dönüştürme’ Var