Tahran Büyükelçiliği’ni basan saldırgan, İran televizyonlarına röportajlar verdi

.

Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ni silahla basan ve etrafa açtığı ateş sonucu bir kişiyi öldürülüp, iki kişiyi de yaralayan saldırgan, üç İran kanalına röportaj verdi. Saldırının sebebi olarak eşinin elçilik binasında tutulmasını gösterdi. Röportajlar Azerbaycan’ı kızdırdı. Azerbaycan medyası saldırgan elçilik binasına girerken yerinden kıpırdamayan kapıdaki İran polisinin görüntülerini göstererek saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu.

Azerbaycan’ın İran’daki büyükelçiliğine dün (27 Ocak) sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik amirinin hayatını kaybettiği saldırıda 2 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Kalaşnikoflu saldırgana müdahale eden bir büyükelçilik görevlisi ise yüzüne aldığı dipçik darbesiyle yaralanmasına rağmen daha büyük bir felaketin yaşanmasına engel oldu.

Kurdistan Haberleri

Netanyahu’nun Washington’a sürpriz ziyaretinin perde arkası
Şam’ın yükselişi, Kürtlerin geri çekilişi: Suriye’de yeni dönem
Fesla Yusuf: ENKS, Kürtlerin taleplerini iletmek için Şam'a gitti
Kadın cinayetleri durmuyor: Bir ayda 22 kadın öldürüldü!
Orhan Kotan’ın Eseri 23 Yıl Sonra Yeniden Kürtçe Okuruyla Buluşuyor