Suriye’nin yeni Dışişleri Bakanı’ndan Kürtlere çağrı: Herkesin eşit olduğu bir ülkeyi birlikte inşa edelim

Suriye geçici yönetiminin Dışişleri Bakanı Asaad Hasan Şeybani, Kürtlerin Esad rejimi tarafından büyük bir haksızlığa uğradığını belirterek, birlikte ülkeyi inşa etme çağrısında bulundu.

Suriye geçici yönetiminin Dışişleri Bakanı Asaad Hasan Şeybani, X hesabından Kürtçe bir mesaj yayımlayarak Kürtlere birlikte ülkeyi inşa etme çağrısında bulundu.

“Suriye'deki Kürtler, Suriye halkının çeşitliliğine güzellik ve ışık katıyor” diyen Şeybani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’deki Kürt toplumu, Esed rejimi tarafından büyük bir haksızlığa uğradı. Herkesin eşitlik ve adaleti hissettiği bir ülkeyi hep birlikte inşa edelim.”

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri