Suriyeli Kürtler yurt dışında yaşayan çocukları için kimlik çıkarabilecek

.

Haseke İli Sivil İşler Genel Müdürü Ezîz Muxlis, aile reisinin yurt dışındaki çocuklarının isimlerini aile kütüğüne yazdırabileceğini duyurdu.

Ezîz Muxlis ayrıca, ailelerin bu çocukların Suriye dışında olduğuna dair bir not ekletebileceğini söyledi. Bu sayede çocukların isimleri veri tabanında yer alacak ve kimlik alma hakları korunmuş olacak.

Bireysel başvurular kabul edilmiyor

Ezîz Muxlis, bu yöntemin amacının sürecin düzenli ilerlemesi ve azami sayıda vatandaşın bu haktan yararlanması olduğunu vurguladı.

Muxlis ayrıca yurt dışındaki Suriyelilerin, işlemlerini tamamlamak için ilerleyen tarihlerde duyurulacak bir zamanda Suriye içindeki (özellikle Şam’daki) özel komisyonlara başvurabileceğini bildirdi. Muhlis, ihtiyaç duyulması halinde ilgili makamların kayıt süresini uzatabileceğini sözlerine ekledi.

Ezîz Muxlis son olarak, büyükelçilikler veya yurt dışındaki temsilcilikler aracılığıyla yapılacak başvurular hakkında henüz bir talimat verilmediğini belirtti.(rd)

Kurdistan Haberleri

Neçirvan Barzani’den ABD-İran arasında sağlanan ateşkese ilişkin açıklama
Trump açıkladı: İran ile 2 haftalık ateşkes ilan edildi!
Donald Trump’tan İran ile ateşkese ilişkin yeni açıklama: Ortadoğu'nun altın çağı olabilir
Trump'ın ateşkes açıklamasının ardından İran'dan ilk adım: Hürmüz Boğazı'nda geçişlere izin verilecek
İsrail’den ‘ateşkes’ kararı!