Suriyeli Kürtler Kamışlı'yı başkent ilân etmeyi planlıyor

Reuters: Suriyeli Kürtler, federal yapı için anayasa taslağını önümüzdeki ay onaylayacak

Uluslararası haber ajansı Reuters, Suriye'de bulunan Kürtlerin federal yapı kurulmasını öngören anayasa taslağı için ekim ayında oylama yapacakları iddiasını duyurdu.

Reuters haber ajansı, "PYD'nin de içinde bulunduğu federal sistemin kurucu meclisinin başkanı" olarak tanımladığı Hediye Yusuf ile söyleşi yaptı. Söyleşide Yusuf, "Ekim ayı başında kurucu meclisi toplayıp, Suriye'nin kuzeyinde kurduğumuz federal sistemi ilan edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonunun, "kendilerini engelleyemeyeceğini" savunan Yusuf, "Menbiç'in de federal sistem sınırları içine gireceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yusuf, Türkiye sınırındaki Suriye şehri Kamışlı'nın ise "yeni federal sistemin başkenti" olacağını iddia etti.

Ortadoğu Haberleri

İran'dan Kuveyt ve Bahreyn'e füze, ABD'den Keşm'e saldırı
Trump'tan Türkiye'ye İbrahim Anlaşması çağrısı
İran ABD'ye iletilen teklifin detaylarını açıkladı
DTSO’da yeni nesil ihracat destekleri zirvesi
ABD ve Çin Anlaştı: İran Nükleer Silaha Sahip Olamayacak