Suriye'de Humus kentinde camide patlama: En az 8 ölü

Suriye'nin Humus kentinde, Alevilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede yer alan camide patlama meydana geldi. Olayda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Suriye'nin Humus kentinde Cuma günü Alevilerin yoğun yaşadığı bir bölgedeki camide patlama meydana geldi. Suriye devlet haber ajansı SANA, patlamanın Vadi El Dahab bölgesindeki Ali Bin Abi Talib Camisi'nde meydana geldiğini bildirdi. Ajans, bir sağlık yetkilisine dayandırdığı haberinde ilk belirlemelere göre en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin de yaralandığını aktardı.

Suriye İçişişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cuma namazı esnasında bir terör saldırısının camiyi hedef aldığı kaydedildi. Bakanlık caminin etrafının güvenlik kordonu oluşturulduğunu ve yetkililerin soruşturma başlatarak, failleri yakalamak için kanıt topladıklarını ifade etti. SANA'nın aktardığına göre, bir güvenlik görevlisi patlamanın caminin içine yerleştirilmiş patlayıcılardan kaynaklandığını ifade etti.

"Ülkeyi istikrarsızlaştırma çabası"

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise bombalı saldırının "ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik aciz bir çaba" olduğu belirtildi. Terörizmin her türlü biçimiyle mücadele konsuundaki kararlı duruşunun altını çizen Bakanlık, "bu tür suçların Suriye devletinin güvenliği pekiştirme, vatandaşlarını koruma ve sorumluları adalete teslim etmekten caydıramayacağını kaydetti.

Suriye iç savaşı sırasında yoğun mezhepsel şiddete sahne olan Humus'ta meydana gelen patlama, Heyet Tahrir Şam (HTŞ)örgütünün yaklaşık bir yıl önce Beşar Esad'ı devirerek iktidarı ele geçirmesinden bu yana bir ibadethaneyi hedef alan ikinci saldırı. Haziran ayında başkent Şam'daki bir kilisede düzenlenen intihar saldırısında da 25 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kurdistan Haberleri

İran’daki protestolarda öldürülen yüzlerce insanın fotoğrafları sızdırıldı
Trump: Şara’ya nefes aldırdık | İsrail: Suriye politikasında ABD’yi esas alıyoruz
İran Devrim Muhafızları: ABD ve İsrail'i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
İtalya Savunma Bakanı: Kürtlerin yakın dostu kalmaya devam edeceğiz
DSG’den Kobani açıklaması