Suriye’de DSG ile entegrasyon için yeni adım

.

Suriye Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Müdürlüğü, 29 Ocak’ta Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri (DSG) arasında varılan anlaşmanın uygulanması ve entegrasyon sürecinin yürütülmesi amacıyla Tuğgeneral Ziyad el-Ayş’in cumhurbaşkanlığı özel temsilcisi olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA)’ya göre, atamanın devletin sahadaki varlığını güçlendirmeyi, uygulamadaki engelleri aşmayı ve vatandaşlara yönelik kamu hizmetlerini yeniden etkinleştirmeyi hedeflediği belirtildi.

29 Ocak’ta ilan edilen mutabakat; ateşkesin sağlanmasını, askeri ve idari yapıların kademeli entegrasyonunu, güvenlik güçlerinin Haseke ve Kamışlo şehir merkezlerine girişini, tüm sivil ve resmi kurumlar ile sınır kapıları ve geçiş noktalarının devlet kontrolüne devrini kapsıyor.

Mazlum Abdi: Birlikler kışlalara çekildi

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, daha önce yaptığı açıklamada istikrarın korunması ve anlaşmaların uygulanması kapsamında tüm askeri birliklerin kışlalara çekildiğini duyurmuştu. Abdi, Kobani çevresindeki askeri unsurların geri çekilerek yerlerine güvenlik güçlerinin konuşlandırılmasının planlandığını da ifade etmişti.

Abdi ayrıca, özerk yönetime bağlı idari kurumların Suriye devletinin bakanlıklarıyla entegrasyonu için ciddi bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, Şam ile ilişkilerin devlet kurumları çatısı altında yeniden yapılandırılacağını kaydetmişti.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri