Suriye savunma bakanından dikkat çekici Hama açıklaması: Geri çekilmemiz taktikseldi

.

 Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, Hama kenti çevresinde Suriye güçlerinin "terörist gruplarla" şiddetli çatışmalar yaşadığını duyurdu.

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, yayımladığı bir video mesajında, "Savaşlardaki geri çekilme ve ilerleme taktiğini izliyoruz. Bu strateji, can kayıplarını en aza indirmek için alınmış bir önlemdir" dedi.

Ayrıca, "Zorlu ve sürekli bir savaş içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Heyet Tahrir el-Şam militanlarının Hama şehrine girmesiyle eş zamanlı olarak yapıldı.

Mahmud Abbas, "Hama şehrinin dışına çekilmemiz, sivillerin güvenliğini sağlamak ve şehre giren terör gruplarını etkisiz hale getirmek için bir hamleydi" şeklinde konuştu.

Hama, Suriye'nin başkenti Şam'a yaklaşık 220 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve 2011'de başlayan iç savaşa rağmen Suriye ordusunun kontrolündeydi.

Savunma Bakanı Abbas, "Bugün Hama'da geri çekilmemiz taktiksel bir hamleydi. Kuvvetlerimiz hâlâ şehrin çevresinde konuşlanmış durumda ve geri almak için hazır bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Suriye'deki gelişmeler

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin batı kırsalında 27 Kasım'da Esad güçleriyle, rejim karşıtı silahlı gruplar arasında çatışma başlamıştı.

30 Kasım'da Halep’in merkezinin büyük bölümünü Esad güçlerinden alan rejim karşıtı gruplar, aynı gün tüm İdlib genelinde hakimiyet sağlamıştı.

Gruplar, şiddetli çatışmaların ardından 5 Aralık'ta Hama kent merkezini rejim güçlerinden almıştı.

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI