Suriye Hükümeti: Türkiye Seré Kaniyé'nin demografisini değiştiriyor

Suriye Hükümeti’ne bağlı resmi yayın organı SANA Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre, Türkiye silahlı örgüt üyesi 1500 aileyi Seré Kaniyé'ye yerleştirdi ve kentin demografisini değiştirdi.

Haber Merkezi- SANA Haber Ajansı yayınladığı haberin devamında, Türkiye'nin silahlı grupların ailelerini Seré Kaniyé'ye yerleştirmeye devam ettiğinin altını çizerek, en son silahlı gruplara ait 1500 aileyi Seré Kaniyé'nin Xerbat ve Hewarne mahalelerine yerleştirdiğini aktardı.

SANA Haber Hjansının paylaştığı rapora göre, silahlı grupların ailelerinin yerleştirilmesi ve paylaşım konusunda, kendi aralarında anlaşmazlık ve çatışmaların yaşandığı aktarılmakta.

Raporunda Türkiye'yi suçlayan haberlere yer veren SANA Haber Ajansı, Türkiye'nin Ekim 2019 tarihinden beri bölge halkı üzerinde çok kötü baskı ve uygulamalar geliştirerek kaçırtmaya ve onların yerine silahlı terörist grupların ailelerini getirterek buralara yerleştirmeye çalıştığını, bu şekilde bölgenin demografik yapısını değiştirdiğine dikkat çekiyor.

 

 

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor