Suriye anayasa komitesi toplanıyor

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye anayasa komitesinin 25 Kasım'da yeniden Cenevre'de toplanacağını bildirdi.

Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, “Komite eşbaşkanlarına gelecek toplantı için ileriye dönük bir ajanda sunmaları gerektiğini söyledim ve bunun gerçekten önemli olduğu konusunda benimle hem fikirler” dedi.

Pedersen, BM Güvenlik Konseyini Cenevre'de toplanan Suriye anayasa komitesinin çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Beş yıl aradan sonra Suriyeli tarafların ilk kez yüz yüze görüşmesini “tarihi” olarak nitelendiren Pedersen, tarafların doğrudan diyalog kurmasının yaklaşık 9 yıldır süren iç savaşa siyasi çözümün “kapılarını araladığını” ifade etti.

Anayasa komitesinin 25 Kasım Pazartesi günü tekrar toplanma kararı aldığını belirten Pedersen, “Komite eşbaşkanlarına gelecek toplantı için ileriye dönük bir ajanda sunmaları gerektiğini söyledim ve bunun gerçekten önemli olduğu konusunda benimle hem fikirler” diye konuştu.

İdlib'de çatışmaların ve şiddet olaylarının yeniden başlamasından derin endişe duyduğunu da aktaran Pedersen, son haftalarda bu kente yönelik hava saldırılarının arttığını söyledi.

Pedersen, Suriye'deki önemli aktörleri bir araya getirecek uluslararası bir toplantı düzenlenmesi çağrısını yineledi.

Siyaset Haberleri

ABD’den DSG’nin feshine ilişkin ilk açıklama: Abdi ve Ahmed'e kritik görev, Kürtçeye resmi tanıma
Suriye Cumhurbaşkanlığı, Mazlum Abdi-Şara görüşmesinin ayrıntılarını paylaştı
Mazlum Abdi açıkladı: DSG'nin görevi sona erdi
Ankara'dan AİHM'e sert Osman Kavala tepkisi
D.Ü. petrolde de hastanede de kapı duvar