Süleymaniye'de sel baskını, Valilik'ten uyarı

.

Süleymaniye ve Halepçe'de etkili olan sağnak yağmurlar birçok yerde sel baskınlarına yol açarken Süleymaniye Valiliği, zorunlu uygulayıcılar dışında çıkmama uyarısında bulundu.

Süleymaniye Meteoroloji Müdürü Aso Kemal, yaptığı açıklamada sağanak yağışların saat 21.00’den sonra etkili olduğunu, şimdiye kadar herhangi bir hasar veya can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Yağışların yarın akşama kadar süreceğini ifade eden Kemal, yarınki yağışların sağanak şeklinde olmayacağını aktardı.

Yağışların Süleymaniye’nin birçok noktasında etkili olurken Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, vatandaşları zaruri olmadıkça çıkmamaları konusunda uyardı.

Süleymaniye Meteoroloji Müdürlüğü, 09.00 ila 21.00 saatleri arasında Süleymaniye’de 30 mm yağış düştüğünü bildirdi.

Sel nedeniyle Süleymaniye’de bazı araçlar yollarda kalırken kurtarma ekipleri mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Kurdistan Haberleri

Şara: “Türkiye’nin Suriye’deki üslerine yasal statü geliyor”
ABD temsilcisi Barrack’tan Irak’ın silahsızlanma planına destek
Çin’de bir ilk: Pekin’in prestijli üniversitesinde Kürtçe lisans eğitimi başladı
PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Güney Kürdistan Pêşmerge Güçlerinin Birleştirilmesini Kutluyoruz
YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir