Şırnaklı ünlü dengbej hayatını kaybetti

.

Şırnaklı ünlü dengbêj Cemal Dayan, Diyarbakır’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Halk arasında Cemalê Mihê olarak tanınan dengbêj Cemal Dayan, koronavirüs nedeniyle Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındıktan sonra Diyarbakır’a sevk edilmişti.

Akçiğer hastası olan Cemal Dayan, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Rûdaw’a iki gün konuşan dengbêjin oğlu Kamuran Dayan, babasının 10 gün önce hastaneya kaldırıldığını, şu an yoğun bakım servisinde tutulduğunu ve durumunun iyiye gittiğini söylemişti.

Kamuran Dayan, babasının 6 ay önce de akciğer kanseri tedavisi gördüğünü belirtmişti.

1957’de Şırnak’ın Dêrgulê (Kumçatı) kasabasına bağlı Kavilê Kalo köyünde doğan Cemalê Mihê, çocukluğundan beri dengbêjlik yapıyordu.

Bölgenin tanınan dengbêjinin kayıtlı yüzlerce klamı ve çok sayıda klibi bulunuyor. Cemalê Mihê ayrıca çok sayıda konsere katıldı. 
 

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanlığı’na Seçilen Hatice Türkan’ı Kutladı
Reuters: Washington, Suriyeli Kürtlere “özerklik” seçeneğini değerlendiriyor
Diyarbakır'da "Sêva Mêxekrêj" günü: Aşk, sevgi, özlemin sembolü..
PCS, PDK-BAKUR, PÊLKURD, PSK, PWK, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER: 1925 Ulusal Hareketi, Kürt Ulusunun Ulusal İrade Beyanıdır
Neçirvan Barzani ve Macron, Suriye’de Kürt haklarını görüştü