“Şeyh Maksud İç Güvenlik Güçleri, saldırıların katliam ve demografik değişim amacı taşıdığını belirterek halkı korumaya devam ettiklerini açıkladı.”
Halep’in Şeyh Maksud Mahallesi’nde son günlerde yaşanan yoğun saldırılara ilişkin İç Güvenlik Güçleri bir açıklama yaptı. Açıklamada, 6 Ocak 2026’dan itibaren Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı silahlı grupların, Türkiye destekli tank, top ve dronlarla mahalleye kapsamlı saldırılar düzenlediği belirtildi. İç Güvenlik, bu saldırıların amacının “halkın katledilmesi, mahallenin demografik yapısının değiştirilmesi ve halkın onurunun çiğnenmesi” olduğunu vurguladı.
Açıklamada, saldırılar sırasında Şeyh Maksud Mahallesi’ndeki tek uygun hastane olan Şehit Xalid Fecir Hastanesi’nin de hedef alındığı, buradaki yaralıların ve sivillerin defalarca ağır silahlarla saldırıya uğradığı ifade edildi. İç Güvenlik, söz konusu grupların hastanede toplu katliam girişiminde bulunduğunu duyurdu.
Büyük bir katliamın önlenmesi amacıyla İç Güvenlik güçleri, kısmi bir ateşkes ilan etti ve yaralılar, kadınlar, çocuklar ve siviller güvenli bölgelere tahliye edildi. Açıklamada, güçlerin ateşkese büyük hassasiyetle yaklaştığı ve halkın hayatını korumak için yoğun çaba gösterdiği vurgulandı.
Ayrıca açıklamada, “Hiçbir koşulda teslimiyet kabul edilmedi. Güçlerimiz, şehitlerimizin izinde halkın özgür iradesini ve onurunu korumak için tereddüt etmeden direnmeye devam edecektir. Şehitlerimizin kimlikleri önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi.