Şara'dan ABD'ye İsrail'le normalleşme mesajı

ABD Kongre Üyesi Corry Mills Suriye Devlet Başkanı Şara ile ekonomik yaptırımların kaldırılması ve Suriye ile İsrail arasında barışın sağlanması için gerekli şartları görüştü

Suriye geçiş hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile cumartesi günü görüşen ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cory Mills, Şara’nın doğru koşullar sağlanması halinde Suriye’nin Abraham Anlaşmaları’na katılmaya istekli olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Mills, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Şara ile 90 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdiğini ve bu görüşmede Trump yönetiminin Şam’a yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılması için öne sürdüğü talepleri ilettiğini bildirdi.

Bu talepler arasında, Esad döneminden kalan tüm kimyasal silahların tamamen imhası ve ülke sınırları içindeki yabancı terör gruplarına karşı mücadele edilmesi yer alıyor.

Mills, Washington'a döndüğünde görüşmeye dair bildilendireceği Trump'a, Şara'nın gönderdiği mektubu da ileteceğini belirtti.

Abraham Anlaşmaları, 2020'de İsrail'in, başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bir dizi Arap ülkesiyle ABD'nin arabuluculuğunda imzalanan normalleşme anlaşmalarını ifade ediyor.

Abraham Anlaşmaları'na taraf olan Arap ülkeleri, İsrail’i resmen tanıyıp diplomatik ve ekonomik ilişkiler kurmayı ve bölgesel işbirliğini artırmayı taahhüt ediyor. 

 

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'