Şara: 'Süveyda ve Kürtlerle Anlaşmazlıklar Diyalogla Çözülebilir'

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Süveyda halkı ve Kürtlerle yaşanan tüm anlaşmazlıkların, ülkenin birliğini bozacak noktalar hariç, diyalog yoluyla çözülebileceğini söyledi.

Kuveyt gazetesi El-Nahar’a 26 Ağustos 2025 Salı günü verdiği röportajda konuşan Şara, Müslüman Kardeşler’e üye olmadığını belirterek, terör örgütü IŞİD’in en büyük mağdurlarından biri olduğunu ifade etti.

Şara, bölgede milliyetçi ve İslamcı ideolojilerin başarısızlığa uğradığını savunarak, “Kürtlerle ve Süveyda halkıyla sorunların çözümü ancak ülkenin bütünlüğü çerçevesinde mümkündür” dedi. Ülke birliğini bozacak çağrıların hayal olarak kalacağını vurguladı.

Devlet politikasının misilleme değil hoşgörü üzerine kurulu olduğunu dile getiren Şara, İsrail ile ilişkilerin ise yalnızca Golan Tepeleri’nin iadesi ve 1974 anlaşmasının uygulanmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. “Bu şart hayata geçirilmeden barış anlaşmasından bahsetmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Lübnan’ın iç işlerine karıştıkları iddialarını reddeden Şara, Irak’ın “siyasi ve ekonomik” konumuna övgüde bulundu ve Suriye’nin toparlanma sürecine girdiğini kaydetti.

Siyaset Haberleri

İsrail Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti; İran yalanlamadan el yazısını paylaştı
Hamas’tan İran liderine gizli mektup: Silahsızlanmayacağız
Axios: Trump, Hark Adası'na kara birliklerini göndermeyi düşünüyor
Hürmüz misyonuna Almanya, Japonya ve Avustralya'dan ret
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti