Rusya: ABD’nin yaptırımlarına rağmen tamamlanacak

Rusya, Türkiye ile yürükleri Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının ABD’nin yaptırımlarına rağmen tamamlanacağını projenin sadece 160 kilometresinin kaldığını duyurdu.

Haber Merkezi- Proje ile ilgili Rus medyasına değerlendirmelerde bulunan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Yaptırımlardan bağımsız olarak boru hattının yapımı tamamlanacak. Sadece 160 kilometreden az bir kısım kaldı" diye belirtti.

Amerikan Başkanı Trump, senatodan geçen ve Türkiye’ye Kuzey Akım-2 ve Türk Akım boru hatlarından dolayı yaptırım öngöre tasarıyı imzalamıştı.

Kararın ardından ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların yürürlüğe girdiğini ve Washington’un boru hatlarının yapımını gerçekleştiren şirketlerden çalışmalarını derhal durdurmalarını talep etmişti.

Peyama Kurd

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor