Rojhilatlı partinin iki kanadı arasında çatışma: Ölü ve yaralılar var

.

Kürdistan Emekçiler Topluluğu (Komele) ile İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu arasında çatışma çıktı.

Süleymaniye yakınlarındaki Zirgwêz’de Kürdistan Emekçiler Topluluğu (Komele) ile İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu arasında çatışma çıktı.

Edinelen bilgilere göre çıkan çatışmada 2 ölü ve çok sayıda yaralı var.

Kürdistan Emekçiler Topluluğu (Komele) Merkez Komitesi’nin bugün yaptığı açıklamada, Abdullah Azerbar liderliğindeki İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu tarafından Komele’nin eğitim kampına saldırı düzenlendiği ve söz konusu partinin Peşmergelerine keskin nişancılar tarafından ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, Komele’nin 2 Peşmergesi olan Saman İbrahimi ve Hiwa Sadiqi’nin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Komele’nin açıklamasında, “Bunun olmaması için çok çabaladık, ancak başarısızlıklarını telafi etmek için hiçbir eylemden ve suçtan geri durmayacaklardır” denildi.

Yeniden birleşmelerinden 7 ay sonra Komela Zehmetkeşan’ın iki kanadı bir kez daha bölündü. Geçtiğimiz günlerde taraflar, web siteleri ve sosyal medya üzerinden birbirlerine karşı medya saldırısı başlattı.

Dün İran Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu Merkez Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, “Komala Genel Sekreter Yardımcısı Omer İlhanizade, Banegewre kampındaki evinde kuşatıldı. Bu tür davranışlar tüm partisel ve ahlaki ilkeden uzaktır ve hiçbir şekilde müsaade edilmez” denilmişti.

Söz konusu eylemin sorumluluğu Kürdistan Emekçiler Topluluğu’na yüklenmişti.

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani: Şehitlerimizin kanı asla boşa gitmeyecek
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Kürdistan’a taziye mesajı
İran Devlet Televizyonu: Tahran, ABD'nin ateşkes teklifini reddetti
ABD İran’a kara harekâtına hazırlanıyor iddiası: Hedef Hark Adası
İran'ın füze ve İHA gücü: Cephaneliğinde ne kaldı?