Rojava’dan Şam’a çağrı: Yeniden değerlendirilsin

.

MSD, Şam yönetimine Ulusal Diyalog Konferansı hazırlık komitesinin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

ANHA'da yer alan haber'de Demokratik Suriye Meclisi (MSD), yaptığı açıklamada, oluşturulan komitenin Suriyelileri tüm çeşitliliği ve yapısıyla temsil etmediğini, siyasi, toplumsal ve ulusal güçlerin açıkça dışlandığını, bunların dışlanmasının ulusal birlik ilkesinin açık ihlali olduğunu belirtti.

MSD, yıllardır Esad rejimine karşı mücadele eden, katledilen, tutuklanan, sürgüne gönderilen ve yerlerinden edilen ulusal siyasi güçlerin kasıtlı olarak göz ardı edilmesinin ve dışlanmasının, Suriye’nin geleceğinin inşasına herkesin katılması yönünde samimi bir niyetin olmadığını gösterdiğini belirtti.

MSD, Suriye’nin tüm bileşenlerini kapsayacak ve gerçek bir ulusal diyalog kurabilecek, demokratik, çoğulcu ve ademi merkeziyetçi, tüm yurttaşların haklarını garanti altına alan bir Suriye’nin inşasına yardımcı olabilecek Ulusal Diyalog Kongresi’ne hizmet edecek bir hazırlık komitesinin yeniden kurulmasını talep etti.

Kurdistan Haberleri

Mesrur Barzani: 11 Mart Anlaşması, büyük Eylül Devrimi'nin tarihi bir kazanımıydı
Enerji Koridorlarında Yeni Denklem: Irak ve Kürdistan Bölgesi
ABD'li Senatör: 'İran'da Amerikan askerlerini konuşlandırma yolunda ilerliyoruz'
İran’ın evine taşıdığı savaş - Abdullah Kıran*
Başkan Barzani’den Bağdat’a Çağrı: Kürdistan’a Saldıran Gruplara Sınır Koyun