Rojava’dan Şam’a çağrı: Yeniden değerlendirilsin

.

MSD, Şam yönetimine Ulusal Diyalog Konferansı hazırlık komitesinin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

ANHA'da yer alan haber'de Demokratik Suriye Meclisi (MSD), yaptığı açıklamada, oluşturulan komitenin Suriyelileri tüm çeşitliliği ve yapısıyla temsil etmediğini, siyasi, toplumsal ve ulusal güçlerin açıkça dışlandığını, bunların dışlanmasının ulusal birlik ilkesinin açık ihlali olduğunu belirtti.

MSD, yıllardır Esad rejimine karşı mücadele eden, katledilen, tutuklanan, sürgüne gönderilen ve yerlerinden edilen ulusal siyasi güçlerin kasıtlı olarak göz ardı edilmesinin ve dışlanmasının, Suriye’nin geleceğinin inşasına herkesin katılması yönünde samimi bir niyetin olmadığını gösterdiğini belirtti.

MSD, Suriye’nin tüm bileşenlerini kapsayacak ve gerçek bir ulusal diyalog kurabilecek, demokratik, çoğulcu ve ademi merkeziyetçi, tüm yurttaşların haklarını garanti altına alan bir Suriye’nin inşasına yardımcı olabilecek Ulusal Diyalog Kongresi’ne hizmet edecek bir hazırlık komitesinin yeniden kurulmasını talep etti.

Kurdistan Haberleri

Türkiye ve Irak’tan Şengal ve Başika Üssü konusunda ortak açıklama
SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı