Rojava'daki partiler seçimlerin ertelenmesini istiyor

.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin denetimindeki bölgedeki siyasi partilerin belediye seçimlerinin ertelenmesi talebini kabul ettiği belirtildi.

Suriye’nin kuzey ve doğu bölgesinde bir süredir yapılmak istenen belediye seçimlerinin ertelenmesi yine gündeme geldi. Bu konuda partilerin anlaştığı ifade edildi.

Suriye Kürt Demokrat Partisi Sekreteri Nasreddin İbrahim, Kanal8'e seçimler hakkında bir açıklama yaptı. 

İbrahim, siyasi partilerin, seçimlerin bir sonraki duyuruya ve uygun koşullar sağlanana kadar ertelenmesi için yüksek komisyona talepte bulunacaklarını söyledi.

İbrahim, “Komisyonla görüşmek ve seçimlerin ertelenmesi yönünde talepte bulunmak üzere parti temsilcilerinden oluşan bir heyet oluşturduk” dedi.

Nasreddin İbrahim’e göre bu komite yüksek komisyona başvuruda bulunarak seçimlerin ertelenmesini isteyecek.

Kurdistan Haberleri

Şam–DSG Görüşmelerinde Ateşkes 15 Gün Uzatıldı
Suriye Arap Ordusu’ndan DSG’ye PKK Uyarısı
Almanya’da Rojava’ya Dayanışma Gösterileri: Kürtler ve Almanlar Bir Arada
BM, Suriye’deki Gözaltı Kamplarının Yönetimini Devralıyor
PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Kürt kadınları saç örgüleriyle özgürlüğü dokuyor