Reform kararları çerçevesinde bir güç daha Peşmerge Bakanlığı'na bağlandı

.

Kürdistan Bölgesi 9’uncu Hükümet Kabinesi’nin reform kararları çerçevesinde bir güç daha Peşmerge Bakanlığı’na bağlandı.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 228 sayılı karar çerçevesinde Peşmerge 2’inci Destek Birliği bakanlığa bağlanıyor.

Peşmerge Güçleri genel Komutan Yardımcısı Hoşmend Reşîd imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada, 70’inci Peşmerge Birlikleri 2’inci Destek Güçleri Peşmerge Bakanlığı bünyesine alındı.  

Peşmerge Güçleri’nin bakanlık bünyesinde birleştirilmesi kararı çerçevesinde daha öncede bir çok birlik Peşmerge Bakanlığı’na bağlanmıştı.

 

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik: Kürtçe Seçmeli Dersi, Kürtçe'nin Öğrenilmesi, Resmi Dil Olması ve Ana Dilde Eğitim Yolunda Bir Basamağa Dönüştü
Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'