Reber Ahmed: Sınır ötesi suçlarla mücadele için uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz

İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin organize suç ve insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, 3 Nisan 2025 Perşembe günü sosyal medya platformu X hesabından Londra'da katıldığı Sınır Güvenliği Zirvesi ile ilgili paylaşım yaptı.

"Londra'daki Sınır Güvenliği Zirvesi'nde, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin organize suç ve insan kaçakçılığıyla mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ettim." diyen Reber Ahmed, "Sınır ötesi suçlarla mücadele için uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı, iki günlük zirve kapsamında bazı Avrupalı mevkidaşlarıyla bir araya gelme fırsatını yakaladığını belirterek, Kürdistan Bölgesi ile dünya ülkeleri arasındaki ilişkilerin ve koordinasyonun güçlendirilmesi, sınır güvenliğinin güçlendirilmesi konularını ele aldıklarını kaydetti.

Çok sayıda ülkenin bakan ve yetkililerinin katılımıyla resmi olarak 31 Mart 2025 Pazartesi günü başlayan Sınır Güvenliği Zirvesi iki gün sürdü.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, çok sayıda hükümet yetkilisiyle birlikte, İngiltere İçişleri Bakanlığının resmi daveti üzerine Londra'da düzenlenen Sınır Güvenliği Zirvesi'ne katılmıştı.

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'