QSD Sözcüsü Bali: Eğer ilerleyiş olacaksa bu cesetlerimize basıla basıla olacaktır

'Halkımıza şu sözü verebiliriz. Belki Türkiye'nin ilerleyişini tamamen durduracağımıza dair söz veremeyiz ama bu ilerleyişin cesetlerimize basa basa olacağının sözünü verebiliriz.'

 

Haber Merkezi- Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın Ofisi Başkanı Mustafa Bali Türkiye'nin Rojava'da başlattığı ve 3 gününe giren askeri harekâta Kürt cephesinde durumun nasıl olduğu sorusunu cevapladı.

 

Erbil merkezli Rudaw TV'ye konuşan Bali, karşılarındaki ordunun büyük bir ordu olduğunu, yüksek teknoloji ile donatıldığını ve kendi güçleri ile kıyaslanmayacak ölçüde bir dengesizlik yaşandığını vurguladı.

 

Bali, TSK'nin ayrıca İdlib vb. yerlerden getirdiği ve sayıları on binleri bulan cihatçı grupları da harekata kattığının altını çizerek şöyle konuştu:

 

"Biz Türkiye'nin topraklarımızda hiçbir şekilde ilerlemeyeceğine dair söz vermiyoruz ancak şunun sözünü verebiliriz: Türkiye ilerlediği her yerde adım adım bizim direnişimiz ile karşılaşacak ve her adımında bizim cesetlerimize basa basa ilerleyecek".

 

Siyaset Haberleri

Kemal Tolan ile Söyleşi: Êzidîliği Doğrudan Kaynağından Dinlemek -I-
Mitsotakis'ten Erdoğan'a: İttifak oluşturabiliriz
Mela Bahtiyar: Başkan Barzani, Kürt milletinin Lideridir
Irak'a nakledilen IŞİD'liler arasında 160 Türk vatandaşı
Başkan Barzani ve Bafıl Talabani ile görüştü: Cumhurbaşkanlığı ve Kabine Masada