PWK: Mersin Akdeniz Belediyesi’ne  Kayyum Atanmasını Kınıyoruz

.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu, Mersin Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasını kınayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız ile Belediye Meclisi üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç ve Hikmet Bakırhan’ın gözaltına alınmalarının ardından tutuklanmalarına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer veridi

Mersin Akdeniz Belediyesi’ne  Kayyum Atanmasını Kınıyoruz

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız ile Belediye Meclisi üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç ve Hikmet Bakırhan, gözaltına alındıktan sonra, bugün sabaha karşı tutuklandılar.

Ardından, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde halkın oylarıyla seçilmiş olan DEM Partili Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız görevinden alarak yerlerine kayyum atandığını açıkladı.

Kayyum atamalarının, Mersin’in Akdeniz ilçesi seçmenlerinin iradelerini yok sayan, anti demokratik, siyasi bir karar ve anlayışın ürünü olduğu açıktır, kabul edilemez bir uygulamadır.

Kayyum atama kararlarını kınıyoruz.

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları görevlerinin başına dönmelidirler.

13.01.2025

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'