PWK: Leyla Zana’ya Yapılan Küfür ve Hakaretleri Kınıyoruz

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu, Somaspor ile Bursaspor arasında oynanan maçta Leyla Zana’ya yönelik küfür ve hakaret içeren tezahüratlara ilişkin yazılı açıklama yaparak durumu kınadı.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu, Somaspor ile Bursaspor arasında oynanan futbol müsabakasında bazı taraftarların Kürt siyasetçi Leyla Zana’ya yönelik küfür ve hakaret içeren “tezahürat”ta bulunduğunu belirtti.

PWK Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Somaspor ile Bursaspor arasında oynanan futbol müsabakasında, bazı taraftarlar Kürt siyasetçi Leyla Zana’ya yönelik küfür ve hakaret içeren “tezahürat”ta bulundular.

Sayın Leya Zana’ya yapılan küfür ve hakaretler, Kürt milletine, Kürt kadınına, insan haklarına yapılmış ırkçı, Kürt düşmanı, ahlak dışı, insanlık dışı bir saldırıdır.

Sayın Leyla Zana’ya yapılan küfür ve hakaretleri kınıyoruz.

Türkiye Devleti yetkililerini, Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) konuya hassasiyetle yaklaşarak gerekeni derhâl yapması çağrısında bulunuyoruz.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bayrağı’nı sahiplenmek, tüm şehitlerimizin, halkımızın emek, mücadele ve fedakarlıklarını sahiplenmektir
PWK: 49’lar Olayı Unutulmadı, Unutulmayacak
Şam’dan DSG’ye ''3 birlik'' onayı: Entegrasyon görüşmelerinde kritik aşama
Ukrayna barış görüşmeleri: Süreç nasıl ilerleyecek?
.