PWK: Kürtçe Slogan İçin Amedespor’a Verilen Cezayı Kınıyoruz

.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), forması üzerinde Kürtçe "Koma me bona we" (Grubumuz sizin için) yazısı bulunan Amedspor'a 110 bin TL para cezası verdi. Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ise kararı kınayarak geri çekilmesini istedi.

PWK Basın Bürosu, TFF'nin Amedspor'a Kürtçe slogan nedeniyle ceza vermesini "açık bir çifte standart ve Kürtçeye karşı tahammülsüzlük" olarak değerlendirdi.

PWK Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.

Kürtçe Slogan İçin Amedespor’a Verilen Cezayı Kınıyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Amedspor forması üzerinde yazılan Kürtçe "Koma me bona we" (Grubumuz sizin için) sloganı nedeniyle, "sportif ekipman talimatına aykırılık" gerekçesiyle, Amedspor'a 110 bin TL para cezası uyguladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), açık bir çifte standart ve Kürtçeye karşı tahammülsüzlük göstergesi olan bu kararını kınıyor ve bu karar acilen geri alınmalıdır diyoruz.

27.09.2025

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

İran’daki protestolarda öldürülen yüzlerce insanın fotoğrafları sızdırıldı
Trump: Şara’ya nefes aldırdık | İsrail: Suriye politikasında ABD’yi esas alıyoruz
İran Devrim Muhafızları: ABD ve İsrail'i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
İtalya Savunma Bakanı: Kürtlerin yakın dostu kalmaya devam edeceğiz
DSG’den Kobani açıklaması