PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel tutuklandı

.

8 Kasım’da gözaltına alınan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel dahil 16 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 kişiye de ev hapsi verildi.

K24’e konuşan Bozyel’in avukatı ve PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, tutuklanmaya gerekçe olarak, yapılan basına açıklamaları, evinden alınan bilgisayarında bulunan Kürtçe şarkılar ve Deng dergisinde çıkabilecek yazılarının gösterildiğini söyledi.

Değtekin, söz konusu basın açıklamalarının Halepçe Katliamı, Şeyh Said anması, Kürt Dil Platformu’nun etkinlik ve açıklamaları ve PSK’nin Anayasa Mahkemesi’nde görülen kapatma davasıyla ilgili basın açıklamaları olduğunu kaydetti.

Avukat Dağtekin, mahkemenin, bu faaliyetleri PKK/KCK eylem ve etkinlikleri olarak değerlendirdiğini belirtti.

Kurdistan Haberleri

Rojava'da entegrasyon tartışması: Statüden siyasi haklara
Occo Mahabad’ın Medlerden Günümüze Kürt Belleği Kitabı Çıktı
Musa Anter’den aşırı vergi talebi ve ajanlıkla suçlama belgeleri
Zeydi-Trump buluşmasında dikkat çeken ayrıntı: Neden yalnızdı?
Mekke Anlaşması: Husilere karşı Riyad'a destek toplantısı